Ζωμός Λαχανικών | Cretan Food News
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ζωμός Λαχανικών

Ζωμός Λαχανικών

Συνταγή: Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά (για 1,5 λίτρα)

  • 300γρ καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • Το λευκό μέρος 2 πράσων, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100γρ σέλερυ, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 50γρ βολβό μάραθου, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 150γρ εσαλότ, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 100γρ κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μπουκέ γκαρνί
  • 250ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 λίτρα νερό
  • 10 κόκκους άσπρου πιπεριού, θρυμματισμένους και τυλιγμένους σε ένα κομμάτι μουσελίνα
  • 2κ.σ ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το πιπέρι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Αφήστε τα να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σιγοβράστε για 45 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Μετά από 3 λεπτά, προσθέστε τους κόκκους πιπεριού. Στραγγίξτε σε ένα μπολ μέσα από ένα πολύ λεπτό κώνικο σουρωτήρι και κρυώστε τον όσο το δυνατόν γρηγορότερα.