Ζωμός από Κοτόπουλο | Cretan Food News
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Ζωμός από Κοτόπουλο

Ζωμός από Κοτόπουλο

Συνταγή: Cretan Food News
Χρόνος Προετοιμασίας: 150'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 11/2 

  • 1 βραστή κότα, περίπου 1,5 κιλά, ή ίδιο βάρος σε φτερούγες ή κόκκαλα κοτόπουλου, ζεματισμένα και ξεπλυμένα
  • 200γρ καρότα, κομμένα σε κομμάτια
  • Το λευκό μέρος 2 πράσων, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κοτσάνι σέλερυ, χονδροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, πικέ με δύο γαρίφαλα
  • 150γρ λευκά μανιτάρια, λεπτοκομμένα
  • 1 μπουκέ γκαρνί

Εκτέλεση
Ρίξτε το κοτόπουλο ή τα κόκκαλα σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τα με 2,5 λίτρα κρύο νερό. Αφήστε τα να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώστε τη και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Μετά από 5 λεπτά, ξαφρίστε και προσθέστε όλα τα άλλα υλικά. Μαγειρέψτε αργά για 1 ½ ώρες, χωρίς να βράσουν, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.
Στραγγίξετε το ζωμό σε συρμάτινο κωνικό σουρωτήρι και κρυώστε τον όσο το δυνατόν πιο σύντομα.