Βουρβουλάδικο | Cretan Food News
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Βουρβουλάδικο

Βουρβουλάδικο

CFN

… αφήστε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν σε χρόνους περασμένους, στην παλιά «αίγλη» του Λάκκου!

Εκεί που παλαιότερα άκμαζε η “υποκουλτούρα”, εκεί όπου τα χαμαιτυπεία γέμιζαν κάθε νύχτα με ρεμπέτες, μάγκες, πόρνες αλλά και πρόσφυγες. Εκεί ακριβώς που έζησαν τα  «Ακμάζοντα καταγώγια» του Ζαϊμάκη. Εκεί βρίσκεται μέχρι και σήμερα το «Βουρβουλάδικο», ένα μαγαζί άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητα του Λάκκου, της  περιοχής του Ηρακλείου που κάποτε έβριθε ζωής. Σημάδι της παλαιάς εκείνης εποχής, η συγκεκριμένη ταβέρνα κουβαλάει αφηγήσεις, γεύσεις και αρώματα που δεν άλλαξαν με το πέρασμα του χρόνου. 

Το Βουρβουλάδικο άνοιξε πρώτη φορά το 1965 από τον κ. Λευτέρη και αναπτύχθηκε από το μεράκι, την αγάπη και τους κόπους του ίδιου αλλά και την πολύτιμη βοήθεια μερικών φίλων, όπως ο Φοίβος Ιωαννίδης, που στήριξαν και αγάπησαν το μαγαζί. Ο όμορφος χώρος, η γενικότερη αύρα, η φήμη του κ. Λευτέρη, αλλά και το καλό φυσικά φαγητό ήταν εκείνα τα στοιχεία που κέρδιζαν πάντοτε τους επισκέπτες και έκαναν το Βουρβουλάδικο κάτι το ξεχωριστό. Εκεί, οι πιο απλοί άνθρωποι συγχρωτίζονταν με διασημότητες όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος σε ένα κλίμα οικείο και φιλικό που γεννούσε τα πιο ζεστά συναισθήματα.

Το 2014, μετά από μερικά χρόνια απουσίας, το Βουρβουλάδικο ξανάνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους παλιούς του φίλους, οι οποίοι με συγκίνηση διάβηκαν ξανά την καταπράσινη αυλή του και θυμήθηκαν τις όμορφες στιγμές της νιότης που έζησαν ανάμεσα στους  πέτρινους τοίχους του. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν ανάμεσα σε αυτούς τους τοίχους και πάντοτε το ίδιο ζεστό συναίσθημα γεννιόνταν στις καρδιές τους. Αίσθημα πραγματικής ζωής.

Επισκεφτείτε τον ιστορικό αυτό χώρο και γευτείτε γνήσιες παραδοσιακές συνταγές. Στο Βουρβουλάδικο θα βρείτε λίγα πιάτα, μαγειρεμένα με μεράκι και προσοχή, που θα φέρουν στο μυαλό σας αρώματα και εικόνες από το παρελθόν. Σπιτικές συνταγές, βγαλμένες από την ατόφια παράδοση, δημιουργημένες με τα πιο αγνά υλικά, φέρουν και εκείνες το στίγμα της παλαιάς εκείνης εποχής με μικρασιάτικες και αρμένικες επιρροές. Ένα μενού που καθημερινά αλλάζει και μεταβάλλεται, εγγυάται να ικανοποιήσει την όσφρηση και την γεύση σας, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Δοκιμάστε το καπρικό, το μπουρέκι της Σαντέτ, αλλά και τα μπιφτέκια του κ. Λευτέρη και αφήστε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν σε χρόνους περασμένους, στην παλιά «αίγλη» του Λάκκου.