Αλμυρό σουφλέ με πατάτες, μπέικον και φέτα | Cretan Food News
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Αλμυρό σουφλέ με πατάτες, μπέικον και φέτα

Αλμυρό σουφλέ με πατάτες, μπέικον και φέτα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες καρέ
  • 120γρ. μπέικον κομμένο σε καρέ
  • 100γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150ml γάλα φρέσκο
  • 40ml ελαιόλαδο για την μπεσαμέλ
  • Ελαιόλαδο για το  τηγάνισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες και λίγο πριν είναι έτοιμες προσθέτουμε το μπέικον, ώστε να πάρουν άρωμα και οι πατάτες. Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι και βάζουμε τις πατάτες και το μπέικον σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε με τις πατάτες και το μπέικον. Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 40ml ελαιόλαδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά, για να μη σβολιάσει. Μόλις το αλεύρι έχει πάρει ένα ξανθό χρώμα προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις σφίξει το μείγμα μας, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια για να φτιάξουμε μαρέγκα. Όταν φουσκώσει και «στέκεται» η μαρέγκα την ρίχνουμε στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στις πατάτες με το μπέικον και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά. Το σερβίρουμε κατευθείαν από τον φούρνο ρίχνοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.