Αλμυρές τυλιχτές κρέπες με μπέικον, αυγό και γραβιέρα | Cretan Food News
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Αλμυρές τυλιχτές κρέπες με μπέικον, αυγό και γραβιέρα

Αλμυρές τυλιχτές κρέπες με μπέικον, αυγό και γραβιέρα

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά για 4 άτομα
Υλικά για την Κρέπα

  • 200ml γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 40ml ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση

  • 4 αυγά
  • 100γρ. μπέικον
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, το χυμό από λεμόνι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα της κρέπας. Λαδώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι κρέπας, προσθέτουμε το μίγμα ίσα ίσα για να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού και μόλις είναι έτοιμο από την μια πλευρά, γυρίζουμε την κρέπα από την αντίθετη πλευρά για να ψηθεί κι από εκεί.
Απλώνουμε τις κρέπες σε μια μεγάλη επιφάνεια, τοποθετούμε στη βάση το τυρί, από πάνω το μπέικον και σπάμε με προσοχή το ωμό αυγό. Δημιουργούμε έναν «φάκελο» όπως στη φωτογραφία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 20 λεπτά.
Προαιρετικά σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό.