Αλμυρές κρέπες με μανιτάρια, σπανάκι και τυριά | Cretan Food News
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Αλμυρές κρέπες με μανιτάρια, σπανάκι και τυριά

Αλμυρές κρέπες με μανιτάρια, σπανάκι και τυριά

Συνταγή: Χρήστος Ι. Λάπας
Χρόνος Προετοιμασίας: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μία συνταγή που προτείνει στους επισκέπτες της, η Cretan Food News.gr

Υλικά 4 άτομα
Για τις κρέπες

  • 200ml γάλα παστεριωμένο
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα λευκό πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ρακί ή κονιάκ

 
Για τη γέμιση

  • 200γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 50γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100γρ. μανιτάρια button κομμένα σε φέτες
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 30γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 30γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 30γρ. τριμμένο ανθότυρο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 20ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

 
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα υγρά υλικά για την κρέπα, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά, το αλεύρι ώστε να δέσει το μίγμα μας. Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο φτιάχνουμε τις κρέπες σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και το σπανάκι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το μπέικον. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Τυλίγουμε σε σχήμα ρολό τις κρέπες με τη γέμιση και σερβίρουμε με λίγο απ’ το μίγμα τυριών που χρησιμοποιήσαμε στη γέμιση.