Χανιά | Cretan Food News
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Χανιά

Χανιά

Μεσογειακά αρτοσκευάσματα "Ντουρουντούς"

Παραδοσιακοί άνθρωποι, Παραδοσιακές γεύσεις.

Η γιαγιά Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής τα οποία πέρασε αργότερα στις κόρες της και τη νύφη της και αυτές με τη σειρά τους στα παιδιά τους.

Ο σεβασμός στη παράδοση, η επιλογή αγνών υλικών και η απίστευτη γεύση είναι αυτά που χαράζουν την πορεία της οικογένειάς μας γύρω από το τραπέζι. Έχοντας στα χέρια μας παραδοσιακές συνταγές, ξεκινάμε μια διαδρομή ανά την Ελλάδα με σκοπό να μάθουμε σε όλους τι είναι πραγματικά σφακιανό.

Hotelier education

Η Hotelier education είναι Κε.Δι.Β.Μ.1 Τουριστικών και Επισιτιστικών Σπουδών με έδρα το νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα το νομό Χανίων.

O τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και συνεισφέρει πολλαπλά στην οικονομία τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Σήμερα η Κρήτη είναι µία από τις σημαντικότερες Περιφέρειες της χώρας και ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός, που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ξένους και Έλληνες.

Προϊόντα ζύμης ΧΙΩΤΑΚΗΣ

Γεύση από Κρήτη! Τα πιο αγνά υλικά του τόπου μας και το μεράκι των ανθρώπων μας συνδυάζονται, για να σας προσφέρουμε καθημερινά γνήσια κρητικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Οι ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, η εκρηκτική ιδιοσυγκρασία των Κρητικών και η εμπειρία των ανθρώπων της εταιρείας μας, σας ταξιδεύουν σε μια ανεπανάληπτη «γαστριμαργική περιπλάνηση», στα μονοπάτια της Κρητικής Διατροφής. Ο απόλυτος σεβασμός στη παράδοση που κληρονομήσαμε και η τήρηση των υψηλότερων ποιοτικών προδιαγραφών είναι οι απαράβατες αξίες που μας διέπουν.

Προϊόντα ζύμης ΧΙΩΤΑΚΗΣ

Γεύση από Κρήτη! Τα πιο αγνά υλικά του τόπου μας και το μεράκι των ανθρώπων μας συνδυάζονται, για να σας προσφέρουμε καθημερινά γνήσια κρητικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

Οι ιδιαίτερες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, η εκρηκτική ιδιοσυγκρασία των Κρητικών και η εμπειρία των ανθρώπων της εταιρείας μας, σας ταξιδεύουν σε μια ανεπανάληπτη «γαστριμαργική περιπλάνηση», στα μονοπάτια της Κρητικής Διατροφής. Ο απόλυτος σεβασμός στη παράδοση που κληρονομήσαμε και η τήρηση των υψηλότερων ποιοτικών προδιαγραφών είναι οι απαράβατες αξίες που μας διέπουν.

Βιοτεχνία Παραδοσιακών Εδεσμάτων «Κρητική Γη»

Η βιοτεχνία μας, λειτουργεί από το 2000 όπου μπήκαμε δυναμικά στην αγορά με κύριο βάρος στην παραγωγή και πώληση παραδοσιακών ζυμαρικών (χυλοπίτες, ξινόχοντρος) και συμπληρωματικά στην παραγωγή παραδοσιακών εδεσμάτων (παραδοσιακά γλυκά, καλιτσούνια, πίτες κ.λ.π.).

Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων μας
• Έχουμε πάρει το 1996 βραβείο πρότυπης γυναικείας επιχείρησης από το πρόγραμμα ILE της Ε.Ε .
• Ενταχθήκαμε σε δυο προγράμματα της Ε.Ε. α) Leader II, β) Ολοκληρωμένα προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας.

Το 2008  πιστοποιηθήκαμε κατά ISO 9001 & HACCP.

Mega Place

Στο Μega Place ξεχωρίζουμε για το χαμόγελο, την ευγένεια, τη διάθεση για εξυπηρέτηση και την παροχή της καλύτερης ποιότητας προϊόντων και εγκαταστάσεων!

Λειτουργούμε από το 2003 στην περιοχή του Βλητέ δίπλα στα Χανιά, με θέα στον κόλπο της Σούδας και στα Λευκά Όρη  και προσφέρουμε, στον ίδιο χώρο, αμέτρητες επιλογές διασκέδασης για κάθε ηλικία, παρέα και οικογένεια!

Αν έχεις όρεξη για cinema, bowling, μπιλιάρδο, παιδότοπο, ηλεκτρονικά παιχνίδια, φαγητό, καφέ, ποτό ή γλυκό είσαι για Mega Place!

Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση παιδικών πάρτι και βαφτίσεων!

The Italian Job

 Η διαφορά πλέον στον τρόπο που τρώμε πίτσα λέγεται "The Italian Job"

Είναι μια ιταλική δουλειά που μας προσφέρεται στην Κρήτη, σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Η διαφορά είναι στα 26 διαφορετικά είδη πίτσας που μπορείς να παραγγείλεις ή να χρησιμοποιήσεις ακόμα και extra υλικά που μόνο το "The Italian Job" ξέρει να φτιάχνει σε τρία διαφορετικά μεγέθη, ή μπορείς και να περάσεις, και να δοκιμάσεις απλά ένα κομμάτι.

BAHAR

Αφήνοντας την πόλη των Χανίων και ακολουθώντας το δρόμο για Σταυρό, εκεί στα Χωραφάκια θα συναντήσεις το εστιατόριο Bahar!

Η αυλή του Bahar σε μαγεύει απ την πρώτη ματιά με τα χρώματά της και με την εξαιρετική διακόσμηση από λουλούδια, αγάλματα, δέντρα!

Αυτό το ειδυλλιακό και ρομαντικό περιβάλλον σου ανοίγει την όρεξη, γι αυτό τα τραπεζάκια στην πλακόστρωτη αυλή σε περιμένουν για να γευτείς δημιουργική gourmet μεσογειακή κουζίνα.

Vineria 36

Το όνομα της Vineria 36 προέρχεται από το Λατινικό Vino= Κρασί και το 36 επειδή βρίσκεται στην οδό Καλλινίκου Σαρπάκη στον αριθμό 36!

Κρυμμένη μέσα στην παλιά πόλη των Χανίων, στην περιοχή της Σπλάτζιας, σε μια γραφική πλατεία που οι ντόπιοι από τα χρόνια των βενετσιάνων αποκαλούν Πλαθια ρούγα, δηλαδή πλατύ δρόμο, ήρθε να μας μαγέψει η Vineria36 και να μας προσφέρει οινογευστικά ταξίδια και αυθεντικές γαστριμαργικές απολαύσεις!

Πρότυπη Κάβα Κρασιού "Μηδέν Άγαν"

Το Μηδέν Άγαν στα Χανιά, από το 2001 έχει απόλυτη προτεραιότητα την περαιτέρω γνωριμία του καταναλωτή με το ποιοτικό Ελληνικό Κρασί και όχι μόνο.

Δραστηριοποιείται στα Χανιά από το 2001 και έχει διακριθεί  σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, τόσο από τους χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες της όσο και από πασίγνωστους τουριστικούς οδηγούς, όπως: το Lonely Planet, το National Geographic και διεθνή μέσα επικοινωνίας όπως το BBC.

Pages